Τοποθεσία

Η Άνδρος είναι το βορειότερο νησί του κυκλαδικού συμπλέγματος και ένα από τα πιο γραφικά μέρη της Ελλάδας. Απέχει δυόμισι ώρες με συμβατικό πλοίο από τη Ραφήνα και θεωρείται ιδανικός προορισμός για διήμερες εξορμήσεις, αλλά και για διακοπές μεγαλύτερης διάρκειας.

Η Άνδρος είναι ένα πολύπλευρο νησί, αφού διαθέτει καταπληκτικές αμμώδεις και βοτσαλωτές παραλίες, εντυπωσιακά αρχαιολογικά και ιστορικά αξιοθέατα, γραφικούς παραθαλάσσιους και ορεινούς οικισμούς και κατάφυτες κοιλάδες, φυτείες ελαιόδεντρων, φαράγγια, ποτάμια και πηγές.

Η Άνδρος έχει επίσης αναπτυχθεί σ’ ένα από τα κυριότερα πολιτιστικά κέντρα της Ελλάδας, αφού διαθέτει ένα εξαιρετικό μουσείο σύγχρονης τέχνης που εκθέτει εντυπωσιακά έργα μοντέρνας ζωγραφικής και γλυπτικής.

Το κεντρικό λιμάνι της Άνδρου είναι το Γαύριο, που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το Μπατσί, το δημοφιλέστερο τουριστικό θέρετρο του νησιού που είναι κτισμένο αμφιθεατρικά γύρω από τον ομώνυμο κόλπο.

Το Μπατσί διαθέτει θαυμάσιες αμμώδεις παραλίες και μεγάλη ποικιλία από ξενοδοχεία, διαμερίσματα, δωμάτια, ταβέρνες και χώρους νυχτερινής διασκέδασης δίπλα στο κύμα.

Η Χώρα είναι μια πανέμορφη περιοχή με μεγάλες πλατείες, νεοκλασικά κτίρια και κομψά αρχοντικά, χαρακτηριστικά που την καθιστούν ιδανική για ανέμελες απογευματινές βόλτες.

Σας προτείνουμε να προμηθευτείτε ένα χάρτη της Άνδρου για να εντοπίσετε και να επισκεφθείτε και τους υπόλοιπους πανέμορφους ορεινούς και παραθαλάσσιους οικισμούς του νησιού, οι οποίοι διατηρούν ακόμη τα παραδοσιακά νησιώτικα χαρακτηριστικά της Ελλάδας.

 

Χρησιμες πληροφοριες

  • Κτελ Ανδρου: 2282 0 22316
  • Λιμεναρχείο Γαυρίου: 2282 0 71213-22820
  • Λιμεναρχείο Χώρας: 2280 0 22250
  • Κέντρο Υγείας (Χώρα): 2282 0 22222
  • Αστυνομία: 2282 0 22300
  • Αρχαιολογικό μουσείο: 2282 0 23664
  • Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: 2282 0 22650

Warning: Undefined variable $default in /home/rastoniandros/public_html/ra/wp-content/plugins/divi-footer-editor/includes/functions.php on line 82